Competitie periode gaat naar een kalenderjaar

De periode van het spelen van competitie wordt verzet naar een kalenderjaar in plaats van juli tot en met juni. De nieuwe competitie 2019 start op de eerste donderdag van januari 2019. Op deze wijze kunnen de play offs in november 2019 worden gehouden i.p.v juni. Uit de evaluatie kwam naar voren dat in juni veel mensen op vakantie zijn.

Tussencompetitie 2018
Om de periode tussen juli 2018 en begin januari te overbruggen wordt er een tussencompetitie georganiseerd. Deze tussencompetitie bestaat uit 2 ronden van elk 5 competitieavonden en start op 2 augustus. Voor data zie de agenda.

Degraderen/promoveren

In eerste instantie was besloten deze tussencompetitie geen degradatie-promotie tussen Oost en Zuid te laten plaatsvinden. Op initiatief van één van de leden is (na inventarisatie) dit besluit teruggedraaid. Degradatie en promotie vindt  wel plaats. Een aantal leden willen niet promoveren en in Zuid blijven spelen. Deze namen zijn bekend bij de competitiecommissie.

Hanchan i.p.v. op tijd spelen

Bijkomend voordeel van deze tussencompetitie is dat we ervaring kunnen opdoen met de spelduur van één hanchan te spelen. De reden is dat je speelwijze anders kan zijn als je weet dat na ronde zuid het spel is afgelopen. Als de hanchan eerder is afgelopen dan 21.45 spelen de spelers na het noteren van de eindstand recreatief verder. Op 6 december 2018 staat er een korte evaluatie gepland om terug te kijken.

Tafelindeling

- indeling periode 1

- indeling periode 2

Uitslagen

- uitslagen periode 1

- uitslagen periode 2

 

0
0
0
s2smodern