Het tweede Tsumo! toernooi is alweer voorbij. Het weer was prachtig, best onverwacht na de herfststormen die we gehad hebben. Binnen woedde echter diverse stormen aan tafel en in de hoofden van menig speler. Zeker voor de debutanten was het erg spannend, maar degenen die ik achteraf gesproken heb waren allemaal even enthousiast. Zo ook Nel Hofman die een thuiswedstrijd speelde en trots mag zijn op haar 7e plaats.

36 deelnemers
Net als vorig jaar streden 36 spelers in vier hanchans om de eer. Ze kwamen uit diverse uithoeken van Nederland en er was zelfs een Belgische deelneemster. Tussen het spelen door zijn er weer diverse contacten gelegd en (mahjong)ervaringen uitgewisseld. Dit sociale aspect van mahjong mag niet onderschat worden en maakt het spelen van toernooien (inter)nationaal nog aantrekkelijker.

Vijf deelnemers die straks WK in Las Vegas spelen
Naast debutanten deden maar liefst vier van de vijf deelnemers aan het WK in Las Vegas mee aan dit toernooi. Voor hen was het de generale repetitie met nog ruim twee weken te gaan. Op één na waren de scores wel wat teleurstellend, voor hen hoop ik dat het in Vegas beter zal lopen.

Loes de verrassing van het toernooi20190923 winnaars

Verrassend hoge scores werden dit toernooi afgewisseld met grote verliezen waardoor het tot het einde spannend bleef. Een aantal oudgedienden lieten zich duidelijk zien in de top, maar zakten ook weer weg en kwamen soms weer terug. Loes Heerze kennen we echter nog niet zo goed van Riichi toernooien en juist zij zorgde voor de verrassing van dit toernooi. Er was wat overredingskracht nodig om haar mee te laten doen. Niet zozeer omdat ze het eng zou vinden, maar meer omdat het nogal uit de buurt was. Gelukkig woont haar dochter wel in de buurt en kon ze met haar de overwinning vieren. Op het podium werd ze vergezeld door meer bekende Riichi-spelers Nicole Haasbroek (3e) en John Kuijpers (2e). 

Beterschap voor Regina
Op het toernooi werd Regina Snel bijzonder gemist. Zij heeft de organisatie voor dit toernooi met veel enthousiasme op zich genomen. Helaas werd zij een week of drie eerder ziek en belandde in het ziekenhuis waardoor ze de organisatie noodgedwongen uit handen moest geven en zelf niet heeft kunnen genieten van het toernooi. Uiteindelijk met diverse vrijwilligers vanuit mahjongclub Tsumo! is het toch gelukt een leuk toernooi neer te zetten.

Conclusie van vandaag
Met een leuke club mensen uit diverse uithoeken met zeer wisselende mahjongervaring, van verschillende leeftijden, met verschillende instellingen en ieders eigenaardigheden bleek het toch weer mogelijk een mooie dag te realiseren! Bedankt daarvoor aan alle deelnemers en vrijwilligers.

UITSLAG TOERNOOI 2017

Désirée Heemskerk

201709 toernooi Tsumo 201720190923 bedanken scheidsrechters20190923 voorbereiding toernooi

0
0
0
s2smodern