Het tweede Tsumo! toernooi is alweer voorbij. Het weer was prachtig, best onverwacht na de herfststormen die we gehad hebben. Binnen woedde echter diverse stormen aan tafel en in de hoofden van menig speler. Zeker voor de debutanten was het erg spannend, maar degenen die ik achteraf gesproken heb waren allemaal even enthousiast. Zo ook Nel Hofman die een thuiswedstrijd speelde en trots mag zijn op haar 7e plaats.

Zes  cursisten ronden de cursus af en zijn enthousiast geworden voor Riichi. Zij sluiten aan bij de club Tsumo! Hierdoor heeft onze club nu 27 leden.

Na diverse promotie activiteiten (berichten in de Kombinatie en een interview door Radio Ridderkerk) start er een tweede cursusgroep met 8 cursisten. Désiree of Janco geven tijdens de clubavonden les. Soms sluit een lid aan om met hen te oefenen.

Het eerste toernooi Tsumo! op 24 september 2016 was een succes met 36 deelnemers. Acht leden van de club Tsumo namen deel aan dit toernooi. Desirée, die ook nog jarig was, organiseerde en leidde samen met een aantal vrijwilligers van de club dit toernooi. Lees verder haar verhaal en de uitslagen bij ‘toernooi 2016’.

 

Op 12 november 2015 is door de cursisten besloten een Mahjongclub in Hendrik-Ido- Ambacht op te richten. De naam van de club wordt Tsumo en heeft 18 leden.

Op 5 november 2015 is het de laatste les van de beginnerscursus. Het is snel gegaan. Désirée is trots als zij ziet hoe de cursisten nu al spelen. Natuurlijk zal zij nog regelmatig roepen “Wat is je een plan?” om te voorkomen dat spelers niet uit kunnen of een mooie combinatie over het hoofd zien.

Op 10 september 2015 is de beginnerscursus Riichi met 13 personen gestart. De cursisten zijn enthousiast en zeer leergierig. Iedereen voelt zich al snel op z’n gemak. De eerste les is altijd wat meer uitleg en minder spelen, daarna zijn de lessen vooral gevuld met oefenen. Spelenderwijs leer je mahjong nu eenmaal het beste.

Alle cursisten ontvangen een cursusmap waarin wekelijks de hand-outs van die les worden toegevoegd. Ook krijgen de cursisten elke week huiswerk mee om te zorgen dat het geleerde niet gelijk weer wegzakt. De cursus bestaat uit 8 lessen en wordt gegeven door Désirée en Janco.