Eerste Toernooi Mahjongclub Tsumo!

2016 toernooi

De avond en ochtend voor een toernooi zijn altijd erg spannend voor de organisatie. Slecht slapen alsof je een klein kind bent dat de volgende dag jarig is en twijfels van “komt iedereen wel op je feestje? Op de ochtend van het toernooi blijken er wegwerkzaamheden op de Brienenoordbrug te zijn. Ik zie dat als ik zelf op weg ben naar HIA en bedenk dat dat wel spannend kan worden. Om 9.15 belt de eerste om te melden dat ze in de file staat en niet veel later nummer twee en drie. Gelukkig zijn er drie mensen aanwezig die in kunnen vallen. Om tien uur is er slechts één speler nog onderweg. Hij komt 10 minuten later binnen en krijgt 10.000 punten aftrek. Ondanks dat staat hij al na de eerste ronde fier bovenaan. De stress is in ieder geval voorbij en de sfeer is gezellig ontspannen.

 

2016 45 jaar

Bij aanvang van het toernooi stond ik met een bos bloemen op het podium. Dit is nog nooit gebeurd maar ik was daadwerkelijk dat kleine kind met dat verjaardagsfeestje en kreeg een prachtige bos van Tsumo! Na de eerste ronde kreeg iedereen een kleine verjaardagtraktatie.

 

Er deden dit toernooi 36 spelers mee waarvan zeven debutanten van onze club Tsumo. Voor hen erg spannend, achteraf hoorde ik van alle leden dat ze het erg leuk hadden gevonden. De één was wat meer ontspannen dan de ander maar voor iedereen een goede eerste ervaring.

winnaars foutHet scoreverloop heb ik eerlijk gezegd niet zo goed bijgehouden en dat bleek ook wel met de prijsuitreiking. Ik heb een enorme blunder begaan door met de prijsuitreiking de tussenstand van de derde ronde te gebruiken. Bij het uitreiken van de laatste prijs kwam 

2016 winnaars echt

ik erachter. Misschien is het de leeftijd of dat ene wijntje....... Gelukkig was iedereen nog aanwezig en hebben we het recht kunnen zetten. Pieter Potmeer en Trees Meijer mijn excuses, jullie speelden erg goed tot en met de derde ronde. Daarna zijn jullie overmeesterd door Janco Onnink en Ans Hoogland die respectievelijk derde en tweede zijn geworden.

De grote overwinnaar is Martijn Gulmans met een overtuigend puntenverschil met nummer 2. Hij was de laatkomer die vervolgens de hele dag bovenaan heeft gestaan.

Mijn droom is in ieder geval uitgekomen, een mahjongtoernooi als verjaardagscadeau!

Foto's van deze dag vind je op facebook van Mahjongclub Tsumo!
 

Einduitslag 2016 

Désirée Heemskerk

 

 
0
0
0
s2smodern