Logo Tsumo 1008 px breed

Verslag Ura Dora 2019

Verslag Ura Dora 2019

Tsumo! Ura Dora Riichi toernooi d.d. 21 september 2019 Wielstaete H.I. Ambacht

Voor de 6e keer organiseerde Mahjongclub Tsumo! uit Hendrik Ido Ambacht een Mahjong Riichi toernooi.

Er waren 40 deelnemers uit het hele land, waarvan 15 deelnemers uit onze club Tsumo!.

Voor de 3e maal op rij troffen wij tijdens ons septembertoernooi een stralende zonnige dag die ontspannen en gezellig is verlopen. Uiteraard met hier en daar wat extra spanning. Een aantal deelnemers wilden hoog in de ranking komen m.b.t. het World Riichi Championship (WRC) volgend jaar. Dit WK wordt voor de 3e keer gehouden van 26-30 augustus 2020 en vindt plaats in Wenen.Het Ura Dora toernooi was de 5e in een reeks van 6 waarbij men zich kon kwalificeren.

Waar Mahjongclub Tsumo! andere jaren een aantal leden bij de eerste 10 mocht tellen, was dat deze zaterdag een beetje teleurstellend, nl slechts 2. Maar heel bijzonder en ook heel leuk om te vermelden is dat deze twee wél nieuwe leden waren, nl. Jinbi Jin op 5 en Jonathan Kwik op 9.

Waar Janny van der Meer na de 1e Hanchan nog op de laatste plaats stond, wist zij zich knap op te werken naar uiteindelijk de 18e plaats. Pauline van Hoff stond na de eerste Hanchan op de 3e plaats maar moest aan het einde van de dag genoegen nemen met de 13e plaats. Zo gaan blijdschap en teleurstelling bij Mahjong hand in hand.

De eerste 3 plaatsen gingen resp. naar Pieter Potmeer, Martijn Gulmans en Ieneke Marsidi.

Pieter stond na de eerste Hanchan op de 17e plaats, maar wint uiteindelijk het toernooi, een mooie come back in de rondes daarna dus.

Loek was weer onze steun en toeverlaat op de computer om alle standen bij te houden.

Regina heeft het toernooi uitstekend georganiseerd. 

De heerlijke tussendoortjes, fruit en knabbeltjes verhoogden het gevoel van gastvrijheid en er werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

De lunch werd net als de vorige keren verzorgd door het personeel van Wielstaete en was weer bijzonder goed. De broodjes kroket in de koffiepauze om 11.30 vonden gretig aftrek.

We kijken terug op een geslaagd toernooi.

Addy Bakker-de Craen