Logo Tsumo 1008 px breed

Verslag en uitslag Dora toernooi

Op 23 april jl. hebben we weer ons Dora toernooi gehouden.

Met stralend weer en 36 deelnemers werd het een groot succes.

Hieronder het verslag van Henk:

Mijn eerste deelname aan een echt landelijk Riichi toernooi.

Van te voren was ik al wat bang gemaakt :-)  door verschillende clubleden maar toch ging ik afgelopen zaterdag met veel zin richting Wielstaete om aan het Dora toernooi deel te nemen.

Na een bakje koffie begon de eerste Hanchan , het was een gezellig ontspannen spel en na het tellen in de voorlaatste ronde dacht ik een keurige derde plek uit het vuur gesleept te hebben. Niet dus… de zoon van een vooraanstaand Tsumo clublid claimde Riichi terwijl er nog geen steen op tafel lag en ik gooide hem direct uit met bamboe 1. Na uitbetalen kwam ik 100 punten tekort voor de derde plek.

De tweede Hanchan moest ik serieus aan de bak, met Mahjong toppers aan tafel. Het tempo lag hoog , de Riichi’s vlogen over de tafel en het was dus opletten geblazen. Maar het lukte me om goed mee te doen en voor de laatste ronde stond ik zowaar bovenaan. Helaas ging nummer twee uit met een self-pick hetgeen mij mijn eerste plek kostte.

De derde Hanchan zat ik er niet lekker in, het ging te snel , ik liet me wat overbluffen door de Chinese kretelogie (Ippatsu, Pinfu, Chi Toitsu…. Misschien een idee om hier op de club wat meer aandacht aan te besteden? ) en gooide de ene na de andere uit. Loek kon een gemene glimlach niet onderdrukken toen ik om een extra bakje fiches kwam vragen…. Vierde plek dus.

De vierde Hanchan was weer leuk, zowaar met drie Tsumo leden aan tafel en wederom op weg naar de eerste plek die ik wederom de laatste ronde kwijtraakte (aan het enige niet Tsumo lid aan tafel :-(. Eindresultaat 2x tweede en 2x vierde.

Tussen de Hanchans door waren er lekkere hapjes en een lekkere lunch. De organisatie (Regina, Loek en alle anderen die meegeholpen hebben) hartelijk bedankt hiervoor! Ook leuk dat de niet deelnemende leden Nico, Arja, Yvonne en Nel ook nog even kwamen kijken en om de verbondenheid tussen de Tsumo clubleden te voelen.

Al met al een heel leuke dag gehad en de volgende keer doe ik weer mee.

Henk Kreuk

Hieronder de uitslag en de foto van de prijswinnaars.

prijswinnars2.jpg

 

 uitslag