Logo Tsumo 1008 px breed

Toernooi Tsumo-Dora - febr. 2018

Voor de 3e keer organiseerde Mahjongclub Tsumo! uit Hendrik Ido Ambacht een toernooi in Wielstaete.
Er waren 48 deelnemers uit het hele land, waarvan 14 deelnemers uit onze club Tsumo!. Het is een bijzonder ontspannen, heel zonnige en gezellige dag geworden. Veel deelnemers wilden zich graag kwalificeren om met de Europese Kampioenschappen Riichi in 2019 mee te kunnen doen.

Dit toernooi was het eerste in een reeks van 6 waarbij de eindscores gaan tellen voor die kwalificatie. Spannend dus voor degenen die hiervoor hoge ogen willen gooien.


Deze keer waren er geen Duitse deelnemers, wel 3 Belgische.
Omdat er een aantal afvallers waren kon de 13e tafel helaas niet gevuld worden en daardoor kon Pauline niet meespelen. Dat was jammer, maar de volgende keer is zij absoluut aan de beurt!

201802 WinnaarsOnze club deed het geweldig: 4 bij de eerste 10!
Jacco won het toernooi! Wat een opsteker voor hem én voor Tsumo! Hij kreeg een mooie gegraveerde glasstandaard als aandenken. De 2e en 3e plaats waren voor resp. Trees Meijer en Cees van den Brink. 
De leden van Tsumo eindigden verder als volgt: Janny (5), Désirée (8), Janco (10), Michael(11), Addy (14). Chia Nien (16), Carla (17), René (26), Ria (34), Saskia (37), Louisette (39), Nel (44) en Nico (45).  Scores waar we allemaal trots op mogen zijn! Voor Saskia, Louisette, René en Nico was dit hun eerste toernooi. 

Bijzonder om te vermelden is dat Trees, die nu 2e was, vorig jaar op plaats 34 (van de 36) stond. Jacco vorig jaar op plaats 23 en nu dus 1e. Janny, nu 5e stond vorig jaar op plaats 33 en Carla en Addy stonden vorig jaar op de laatste plaats en nu op resp. 14 en 17. Allemaal dus flink verbeterd! Maar John Kuijpers stond vorig jaar op 2 en nu op 41 en Nel 7e en nu 44. Zo kan het dus ook gaan….

201802 extra prijsjesLucky Cats als extra prijsjes

Heel leuk was de vondst om willekeurig nog wat prijzen uit te delen. Désirée en Nel hadden dat als volgt gedaan: Het EK toernooi is in juni 2019, dus de 6e, 19e en 20e plaats kregen een Lucky Cat.  Anneke Bakker kreeg de gouden (stimuleert rijkdom en voorspoed), Harry Kal de zwarte (houdt slechte energie buiten de deur) en Martijn Gomans de groene Lucky Cat (houdt slechte energie buiten de deur).

 

201802 organisatorenLoek was de steun en toeverlaat op de computer om alle standen bij te houden.
Nel en Janco organiseerden het toernooi en verder hebben veel leden hand- en spandiensten verricht om alles zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen en dat is gelukt! 

 

De heerlijke tussendoortjes, fruit en knabbeltjes verhoogden het gevoel van gastvrijheid en er werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. De lunch werd net als de vorige keren verzorgd door het personeel van Wielstaete en was weer bijzonder goed.

We kijken absoluut terug op een geslaagd toernooi. Inmiddels heeft Tsumo zich op de kaart gezet in de landelijke Riichi wereld.

LINK NAAR UITSLAG Tsumo!Dora toernooi.

Addy Bakker

201802 Spelen tsumo dora toernooi201802 inschrijving

Foto's: Nico Coevoets

Collages: Nel Hofman