Logo Tsumo 1008 px breed

Certificaat voor 11 cursisten

Na diverse promotionele activiteiten (zomerparkdag, workshop in bibliotheek en berichtjes in de kranten) hadden er 10 cursisten zich aangemeld voor de cursus Riichi bij Tsumo! Eén lid van de club wilde nogmaals de cursus volgen. De cursus werd door 3 docenten gegeven. Désirée, de ervaren docent, coachte Arja en Nel zodat zij in de toekomst de lessen kunnen gaan geven. (Foto: 10 cursisten en 1 docent)

Cursus

Elf cursisten!! Dit overtrof de verwachtingen van de club. Uit diverse dorpen (Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Slliedrecht en Dordrecht) waren mensen enthousiast om het mahjongspel te leren.  De cursus bestond uit 8 avonden. Elke avond werd eerst een stuk theorie gegeven. Daarna werd er gespeeld en geoefend met elkaar. Aan het einde van de avond ging altijd huiswerk mee naar huis.

Het was soms best lastig met al die termen 'pung', 'kong', 'yaku', 'dora' en 'riichi'. En dan ook nog al die afspraken rondom de muur openen, furiten, wel of niet een counter in de pot en dan ook nog de puntentelling. Ondanks dat het best moeilijk was is er ook veel gelachen.

In de evaluatie kwam naar voren dat een aantal lessen zeker nodig is om de basisbeginselen te leren.   Zowel de cursisten als docenten gaven een aantal verbeterpunten mee voor de volgende cursus.

Certificaat

René heeft haar creatieve vaardigheden gebruikt om een nieuw certificaat te maken. Op de laatste cursusavond is het certificaat aan de 11 cursisten uitgereikt. Alle cursisten van harte gefeliciteerd met dit resultaat en veel plezier met het verder onder de knie krijgen van het mahjongspel.

Want na de basis begint nu het (strategisch) leren spelen en alle combinaties onder de knie te krijgen.

Lid worden

Tot slot is het leuk om te vermelden dat 7 van de 10 cursisten lid worden van de club(de 11e cursist was al lid). Een aantal eerst voor drie maanden als aspirant lid. Van harte welkom bij onze club en veel spelplezier.

20181118 cursussisten