Logo Tsumo 1008 px breed

Toernooi 2015

Alweer het tweede toernooi van de Mahjong Academie. Buiten regent het en binnen is het afwisselend warm en koud. Komt dat door de opvliegers, de spanning of is het daadwerkelijk zo warm? Het zal voor ieder een andere reden hebben.

IMG-20150516-WA0023Martijn Klaar had vandaag absoluut de wind in de zeilen. In de eerst ronde was hij een meester in Tsumo’s en bijzondere omstandigheden zoals uitgaan met de kongsteen en kongroof. Dit weet ik goed omdat ik hier de dupe van mocht zijn. Hierna leidde hij fier het klassement en dat hield hij dit keer wel de hele dag vol. Dat komt vast doordat hij dit keer niet zijn partner aan één van de tafels trof. Eveline deed het de hele dag ook best goed en kwam redelijk in de buurt van Martijn, maar wist hem niet voorbij te gaan. Anneke – die dit toernooi als verjaardagscadeautje kreeg – ging met de derde prijs naar huis.

Er waren maar liefst drie debutanten. Cees en Trees hebben weliswaar veel toernooi-ervaring, maar dit was hun vuurdoop voor Riichi. Ze hadden deze variant slecht een keer of vijf in de huiskamer gespeeld. Joop Krijgsman was een volkomen toernooi debutant. Alle drie hebben we her en der toch wel puntjes gepakt en mahjongs gemaakt, al met al een goed begin dus en hopelijk zien we ze nog vaak terug op Riichi toernooien.

Voor de verliezers per ronde was er een zuurstok als zoethoudertje. De eerste twee rondes kwamen deze toe aan Nino en Ans. Aangezien ik niet aan dubbele prijzen doe kreeg Nino hem niet ook voor de derde ronde, degene daarboven was Ans en die had ook al dus kwam deze toe aan Trees die dankzij de slechte vierde ronde van Cees niet alleen met een zuurstok in de auto hoefde te zitten. De winnaars kregen een mok met een wijze uil en daarin wat lekkernijen, deze werden gewonnen door Martijn, Eveline, Janco en Dimphy.

Dan wil ik nog een aantal mensen bedanken: Loïs en Yersey voor de catering, Ans als scheidsrechter, Janco voor de tafels en andere spullen, John en Els voor de spellen en toebehoren, Pauline voor het invallen en Ad voor het reserve staan! Natuurlijk ook alle andere spelers, want met elkaar hebben we er een geslaagd toernooi van gemaakt.

Meer foto’s zijn te vinden op facebook van de mahjongacademie.

Einduitslag 2015 

Désirée Heemskerk