Logo Tsumo 1008 px breed

Toernooi 2014

Een impressie van het eerste toernooi van de Mahjong Academie in Hendrik Ido Ambacht op 29 november 2014.

2014 spelen toernooiEen gezellig klein clubje van 16 mensen waren allemaal goed op tijd voor het eerste toernooitje van de Mahjong Academie. Spontaan slechts 4 weken van te voren bedacht ontstond dit toernooitje als proef voor deze locatie. Bereikbaarheid is goedgekeurd gezien dat iedereen keurig op tijd was, al bleek in sommige tomtoms het adres niet bekend te zijn (vooral vanuit Nieuwerkerk…). De door de vrijwilligsters gemaakte taarten vielen goed in de smaak. Een goede bodem voor een eerste ronde. Nicole Haasbroek was de mazzelaar deze ronde en kreeg daarvoor een chocoladeletter M. Marian Peerdeman kreeg het snoepcentje.

1e ronde
Na de broodjeslunch werd de tweede ronde gespeeld. Beetje saai maar Nicole was wederom de grootste mazzelaar en Marian de grootste pechvogel. Niet leuk als dezelfde een presentje daarvoor krijgen, daarom de nummer twee van deze ronde Robbert Boddé de chocoladeletter en de één na laatst Gerda van Oorschot het snoepcentje.

In de derde ronde zaten de nummers 1 en 2 (Nicole en haar man Martijn Klaar) bij elkaar aan tafel. De huwelijkse vete werd gewonnen door Matijn, waarmee hij de mazzelaar van deze ronde werd en de koppositie van zijn vrouw overnam. Onderaan zowaar ook een verandering, iemand waar ik het eerlijk gezegd niet snel van verwacht en daarom toch leuk om haar ook eens een snoepcentje te mogen geven: Eveline Broers. En dat terwijl ze in deze ronde wachtend was op een yakuman met de grote drie draken en twee van haar tegenspelers Riichi gedeclareerd hadden, waarbij één van de twee (ondanks de twee open pungen draken zei, ach waarom zou ik geen Riichi declareren…).

De laatste ronde heeft de hele ranglijst overhoop gegooid. Het was een opmerkelijk snelle ronde. De nummer één na drie rondes verdiende in deze ronde het snoepcentje, het kan dus inderdaad verkeren bleek maar weer eens. Janco Onnink was dit keer de mazzelaar van de ronde, wat zorgde dat hij net in de bovenste helft eindigde. De top drie waren stuk voor stuk verrast om hun behaalde eindpositie, dat is toch altijd leuk. De scores lagen in veel gevallen dan ook erg dicht bij elkaar.

2014 winnaars toernooi

 

 

De top drie! V.l.n.r. John Kuijpers, Janine Scholtemeijer en Martijn Klaar.

Kampioen
De eerste kampioen van de Mahjong Academie is JANINE SCHOLTEMEIJER! Haar altijd trouwe aanwezigheid vooral de laatste jaren ook op Riichi toernooien betaalde zich voor haar weer eens uit in een mooi resultaat. Gefeliciteerd Janine!

Meer foto’s zijn te vinden op facebook van de mahjongacademie.

Einduitslag 2014 

Désirée Heemskerk